onsdag, januari 30, 2008

koka soppa på en spik..

just nu pågår en febril aktivitet i våra små reptilhjärnor hur f-n vi ska hinna med allt vi vill - och har lovat - att göra.

vi pratar ny monsterbok, brädspel, alferbok, äventyr, europamodulen till götter, hin håles kabal och uppföljaren till den (som ännu saknar namn)... vi kliar oss i skallen och undrar hur vi ska hinna med. Men så fort vi fått iväg Sub Rosa till det där förbenade tryckeriet som aldrig vill höra av sig så ska vi få lite ordning på torpet och komma ut med lite planer för året.

Bare with us
Kejsaren

måndag, januari 28, 2008

summa sumarum

Blev en intensiv helg med både spel, mat, rödtjut och skratt i massor.

Berry B-breaker var SL till götter och mot alla odds hade han knåpat ihop ett eget äventyr..hmm.. vad hette det nu igen?? KalabaLIKen i Laxå tror jag.. hehe för djä*ligt namn men riktigt kul. Snabbt, enkelt, kort men många roliga hookar och vändningar. Otroligt bra inledning.

På lördagen var vi klara med det efter att ha spelat i rasande fart och började på De grå fiskarna. Nu har jag ju inte läst det men av det vi hann spela kan jag varmt rekommendera det. Rolig setting och story, bra stämning och intressanta SLPs. Hur rollpersonerna ska "hookas" in i äventyret kunde gjorts annorlunda.. men å andra sidan är vi i vår grupp extremt bortskämda med hur rollpersonerna ska motiveras till att anta ett uppdrag. Det räcker lixom inte med att man anklagas och sedan blir släppt.. då schappar man... visserligen fick det tydligen konsekvenser.. men vet i tusan om inte dom var värre.

Hursom.. gillade det som tusan och fick mersmak. Ångrar att jag inte skrev lite mer om det i Sub Rosa, även om det - otroligt nog - passar perfekt till det jag skrev! Kunde fler göra såna här ävenyr och lägga upp slapp jag sitta och skriva :-). Det får 4 "djävulskors" av 5 möjliga.

vad mer?? Jo.. jag fick se lite på betaversionen av brädspelet.. ser sjukt bra ut.. men frågan är hur vi ska göra med figurerna. Återkommer i frågan.

Kejsaren

onsdag, januari 23, 2008

i helgen smäller det..

då har vi "grabbar kan".. dvs en helhelg varje kvartal då vi i "gamla spelgänget" sedan -84 träffas och spelar..

Götter blir det den här gången även om röster har höjts på Drakar.. Återigen ska jag spela och min nyuppgjorda gubbe heter Alex Zdorov och är en rysk ockultist och handlare i ockulta föremål.

Vi bestämde oss för att spela "De Grå Fiskarna" eftersom varken jag eller Magnus har läst det. Ska bli grymt kul .. tack Jörgen för detta.. :)

vad annat nytt på östfronten.. hmm.. mest snack nu om Sub Rosa.. verkar kunna skickas till tryck i veckan. Monsterboken till Drakar tickar på.. Väntar på att Richard ska leverera Europaboken till Götter vilken dag som helst. Järntunga går trögt lixom hin håles.. Anders däremot skriver för fulla muggar.. på vad vet jag inte riktigt men säkert på monsterboken och nåt äventyr. Rasmus hackar på med Ringbrytaren...

hmm.. vad mer..??? jo.. vi ska speltesta brädspelet i helgen.. Magnus har redan provat det med några kids en gång redan för att se om de hajjar upplägget.. dom gillade det som faan.

ja.. typ det händer just nu.
Kejsaren

onsdag, januari 16, 2008

PHUST...

att allt ska ta sån tid.

Fick just veta att tryckeriet skickat fel färgkorr och måste göra om det igen.

verkar som om jag ska behöva vänta på Sub Rosa i ALL EVIGHET..

kejsaren

söndag, januari 06, 2008

Kul med fanmaterial...

Har alltid gillat fanmaterial. Inte för att jag läser allt eller för att de infriar mina förväntningar men för att jag gillar att se att andra tycker om det som jag själv gör. Dessutom skapar en variation av material nya infallsvinklar och idéer som jag själv kan plocka upp och göra något av.

Trodde ärligt inte att det skulle laddas upp något material alls på vår "fanmaterialsida" men nu finns det ju lite där i alla fall. Keep up the good work, och ett speciellt kudos till Medusafolket som alltid producerat mycket fanmaterial och som dessutom lagt upp lite göttermaterial på vår sida :) TACK!

Kejsaren