måndag, mars 02, 2009

Storblot


Ok, på allmän begäran!

Här kommer ett av Tapias senaste alster. Jag bönande och bad att han skulle göra en version av midvinterblot http://tinycatpants.files.wordpress.com/2007/12/midvinterblot.jpg

..en stormländsk med ett kvinnooffer. Det är en av två uppslagsbilder (dvs bilder som ska täcka ett helt uppslag) som han gjort åt oss. Det är en dassig råscan, men ändå. När han visade mig bilden förklarade han alla detaljer (såna man inte tänker på men som han är helt anal på), som tex att ringarna runt porten visar hur gammal kyrkan är. En ring för vart tionde år.. osv, osv, osv. Han har en plan för allt.

Ingenting är ännu bestämt men med stor sannolikhet kommer bilderna att hamna i en fet samlingsvolym med alla världsböcker, kompletterat med Vildfolken, alfer och en upphotning av osthem för att passa DODT (typ.. drakriddarna ska bort.. om ni fattar vad jag menar)

Hursom.. inget är bestämt.. men ni kan ju hålla till godo för det :)
Kappmästaren

12 kommentarer:

Kristofer Pettersson sa...

Bra bra.. När kan jag börja köpa saker igen? < gnäll>För någon som har så bra idéer och produkter så är ni förvånadsvärt oförmögna med era affärsmodeller.< /gnäll>

< lobby>Kanske dax att open-såsa lite? ;)< /lobby>

devilkitten sa...

Hjälp... När får vi se nakna män som blir offrade och kvinnor som står runt omkring och dräglar? :P

Riotminds sa...

vem dräglar :)
Var inte det lite cool att välja ut en "kvinna" som det finaste offret istället för "the first born son" som annars hade varit så "manligt självklart"?

Kristofer, jag vet att du tipsat många gånger om Open Source och att du tycker vi är oförmögna med våra affärsmodeller.. men vi driver inte RiotMinds som ett företag, vi driver det som en hobby för att vi tycker det är kul och i den takt vi mäktar med. Ett försök at bidra till hobbyn. Vi har ingen avsikt att tjäna några stora pengar utan snarare ge ut kvalitativt material som har hjärta och själ. Skulle vi "open sourca" DOD är vår tro att vi skulle förstöra mycket av den "själen"...

devilkitten sa...

Tja, när kvinnan är såpass hypersexualiserad som den här damen är (jättebröst, någon) så känns det inte nydanade utan snarare gammalt och unket.

Perkan sa...

Hade det inte varit bättre att göra stormikjalten till kvinna istället?

Staffan sa...

Helt fantastiskt. En av de bästa Tapiabilderna jag sett. Påminner starkt om den geniala uppsättningen illustrationer han gjorde för Expert: Magi. Hälsa hnm att han utan tvekan är en av de bästa (kanske den bästa) illustratörerna Sverige har att erbjuda just nu och att han borde marknadsföra mera. (Skaffa en hemsida någon jävla gång? haha) Hälsa honom att han också har en schysst frisyr, höhö.

För övrigt, jag tycker inte att drakriddarna nödvändigtvis behöver skrotas. Mystifiera de lite bara, ta bort alternativet som spelbart yrke så är de helt jävla apgrymma. Vi kan ju inte låta legender om stormästare Solmane eller ngn av de andra drakriddarna försvinna.

/feng

darkiz sa...

Svar/kommentar till devilkitten

Jag tycker inte alls hon är särskilt sexualiserad, visst har hon stora bröst men inte överdrivet och dom passar hennes kropp tycker jag som i övrigt är rätt fyllig med breda höfter och lite mage, helt klart så jag tänker mig dom stormlänska kvinnorna. Annat vore ju om hon varit pinnsmal helt utan valkar och mirakulöst fasta bröst.

Och de enda männen på bilden som fäst blicken på henne är hirdmännen bakom henne och dom kan inte se hennes kropp ändå pga pälsen hon har på sig.

Mycket fina bilder i min mening, ser fram emot att se vilken produkt de hamnar i.

Willem sa...

Det är mycket bra! :)

-Wulf.

Joakim Andersson sa...

"Och de enda männen på bilden som fäst blicken på henne är hirdmännen bakom henne och dom kan inte se hennes kropp ändå pga pälsen hon har på sig."

Ehm, förutom läsaren då, som ser bilden från den vinkel där hon händelsevis inte täcks av päls.

Var tog hennes könshår vägen, förresten? Månne någon överstepräst varit framme med rakkniven?

solvebring sa...

Tapia är lika grym som alltid. Jovisst, alltid lika förmögen att med otrolig känsla skapa trudvangsk känsla.

Vad det kommer till just kvinnan gläds jag över hur Tapia bryter mot dagens ideal och exploaterade kvinnosyn. Hon har har lite mage, hon har lite höft att komma med, hon har naturliga bröst och kurvor, och är inget pinsmalt litet knyte med tennisbollsbyst och uppsvullna läppar.
... Hon ser naturlig ut, som om hon vore vilken kvinna som helst. Det tycker jag är positivt. Vad det gäller bröststorleken så spelar det väl egentligen ingen roll? De hade säker kunnat vara lite mindre såsom att de nu istället har lite tyngd i all sin naturliga kurvighet. Jag skulle just vilja säga det jag med, att det känns väldigt stormlänskt med just en grövre höft och byst, lite naturligt hull osv. Ja, hon känns stormlänskt "grov". Det känns rätt, och just inte som om hon har de där formerna för att väcka någonting annat. Om inte, kanske Tapia har gett hennes höfter och bröst en extra "sväng" just för att Trudvang hänger såpass mycket ihop med nordisk mytologi som det gör, och att hon med lite tydligare kurvor får samma betydelse som de fordom fruktbarhetsstatyetterna, vars byst- och höftparti överdrevs lite för att anmärka fruktbarheten och det kvinnliga moderskapet?

Storme sa...

Håller med Staffan (feng) Drakriddarna behöver inte försvinna, tycker dom är bra som dem är. Spelbara eller ej, mystifiering av dem är bara positivt. Legenden om Solmane och drakriddarna får inte försvinna.

Pedagogen sa...

Har precis pensionerat min gamla drakriddarkaraktär, han var med i Rimhavets Hemligheter, Vildhjarta, Snösaga som en viss viktig karaktär och Likstorm (jag missade när min grupp spelade Eldsjäl pga. studier på annan ort) och det är nog den karaktär jag har lagt ner mest tid på någonsin. Mycket av förarbetet bestod i att fläska till bakgrunden om själva ordern, och där tog jag en del inspiration från Tempelriddarordern.

Det funkade riktigt bra, karaktären var egentligen inte dugligare än en vanlig krigarkaraktär för det mesta, även om han presterade bättre än andra vid vissa tillfällen *host host*.

Jag ser inga problem i ordern i sig, jag skulle vilja veta mer om dem helt enkelt :)